Logo Nationale Eendaagse Fondspiegel

Nationale Eendaagse Fondspiegel

Fondspiegel kampioenschappen 2022
Fondspiegel kampioenschappen 2022
15-9-2022 / Nieuws

Fondspiegel kampioenschappen 2022

In mei hebben we u geïnformeerd over een aanpassing van de kampioenschappen van de Fondspiegel Oud. Deze aanpassing komt er op neer dat voor getroffen liefhebbers in plaats van de eerste vier vluchten van de dagfond de vijfde (en indien deze er is de zesde) dagfondvlucht tellen indien men op één (of twee) van eerste vier vluchten niet heeft kunnen deelnemen als gevolg van de vogelgriep.

Uiteraard willen wij dit nog steeds in uitvoering brengen mits dit natuurlijk ook door Compuclub kan worden uitgevoerd. Aangezien de kampioenschappen op deze manier berekenen zeer bewerkelijk is, vragen we de deelnemers de voorlopige uitslagen goed te controleren wanneer deze beschikbaar komen.

Ten tijde van deze berichtgeving waren we nog in de veronderstelling dat de Vogelgriep minder van invloed zou zijn op de rest van onze vliegprogramma. Helaas is het tegendeel gebleken en dit betekent dan ook dat we verdere aanpassingen moeten doen. Helaas biedt het programma van de jonge duiven minder mogelijkheden voor aanpassingen. Zo zijn maar een beperkt aantal vluchten van het programma daadwerkelijk afdelingsvluchten en zijn veel vluchten onder de 350 kilometer.  Dit heeft ons doen besluiten om voor de Fondspiegel Jong geen individuele aanpassingen toe te staan. Dit betekent dat liefhebbers die zijn getroffen door de Vogelgriep dit jaar niet (hoog) in de klassementen van de Fondspiegel Jong terug te vinden zullen zijn. 

Tevens hebben we ervoor gekozen om voor zowel de Fondspiegel Jong als de Fondspiegel Oud geen totaalklassement over de laatste drie jaar te publiceren (met uitzondering van de meerjarige duifkampioenen). Volgend jaar zullen we dit weer wel doen, echter zullen dan de seizoenen 2020, 2021 en 2023 tellen. Daarnaast zullen we komende winter met interesse volgen welke maatregelen er door de duivensportbond  worden getroffen om Vogelgriep een minder prominente rol in ons vliegprogramma te geven en indien noodzakelijk onze competitie hierop aanpassen.

Wat moet u doen?

Indien u één of twee van de eerste vier dagfondvluchten niet heeft kunnen inkorven als gevolg van de Vogelgriep dan dient u voor 20 september aanstaande een mail te sturen naar info@nationaledagfondspiegel.nl. In deze mail dient u de volgende gegevens op te nemen: Naam, lidnummer, afdeling waar u lid van bent en vluchtnummer(s) waar u als gevolg van het vervoersverbod niet aan heeft kunnen deelnemen. Voor de Dagfond zijn de vluchtnummers van de eerste vier Dagfondvluchten E21, E23, E25 en E27. De meeste afdelingen hebben slechts één  reservervlucht (E29), afdeling 5 en 6 hebben daarnaast nog een tweede reservervlucht (E31). Voor de Fondspiegel Jong hoeft u niets te doen!

Het is niet toegestaan om tekst, afbeeldingen of andere onderdelen van de Eendaagse Fondspiegel, in originele of gewijzigde vorm, aan derden te distribueren zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de organisatie. Het is wel toegestaan, uitsluitend voor persoonlijk gebruik, deze www-pagina's, en/of onderdelen van deze pagina's, in originele vorm, te kopiëren naar uw computer, te printen of om in eigen documenten verwijzingen naar deze pagina’s op te nemen.
Copyright © 2014-2023 Nationale Eendaagse Fondspiegel. All rights reserved.