Logo Nationale Eendaagse Fondspiegel

Nationale Eendaagse Fondspiegel

Kees Bleeker, Sint Pancras - 1e Nationale Dagfondspiegel Jong Categorie 2
Kees Bleeker, Sint Pancras - 1e Nationale Dagfondspiegel Jong Categorie 2
10-3-2022 / Reportages

Kees Bleeker, Sint Pancras - 1e Nationale Dagfondspiegel Jong Categorie 2

Ik laat de duiven nooit controleren

Kees Bleeker uit Sint Pancras werd in 2021 o.a. 1e Nationale Dagfondspiegel Jong Categorie 2 (31-60 duiven). Reden om hem te benaderen. Sint Pancras is een dorp in de Nederlandse gemeente Dijk en Waard, vlak ten noordoosten van de stad Alkmaar in de provincie Noord-Holland, genoemd naar de heilige Pancratius. Het is het oudste dorp van deze gemeente. Het wordt ook wel gespeld als St. Pancras en Sint-Pancras.

Geschiedenis

 “Mijn vader Jan (86) had al duiven vanf zijn jeugd samen met nog 2 broers, hij heeft op een kleine onderbreking, na de geboorte van de kinderen, altijd duiven gehad. Dus ik kreeg het al van jongs af aan mee, mijn vader nam mij als baby in 1966 al mee het duivenhok in. Mijn vader had in Heerhugowaard een eigen gebouwd tuinhokje van 6 meter, en heeft daar ook altijd goed op gevlogen. In 1986 hebben we samen met oom en broer Klaas een nieuw hok gemaakt van 7 meter en een apart kweekhokje. Na de verhuizing in 1988 naar Sint Pancras ben ik me er wel fanatieker mee gaan bemoeien. En vanaf 1990 zijn we toen in combinatie gaan vliegen, en dit behoorlijk succesvol voor zo’n klein hok met diverse Nationale top 10 kampioenschappen en asduiven. We zijn altijd lid geweest bij PV Ons genoegen te Waarland, helaas nu ter ziele. Sinds 2 jaar ben ik lid van PV De Meteoor te Warmenhuizen en vlieg nu onder mijn eigen naam, mijn vader is geen lid meer maar helpt wel mee met de verzorging”.

Het spel en de kolonie

“Ik speel het liefst op de midfond en de kortere dagfondvluchten tot 600 km genieten mijn voorkeur. Voorheen waren we toppers op de vitesse (6x top 10 Nationaal) maar door het steeds kleinere ledenaantal en daardoor de rayon wijzigingen is ons spelverband (Kring) veel te groot geworden voor een eerlijk vitessespel. De Kring is wel verdeeld in 2 CC’s voor het korte werk maar die tellen Nationaal nergens voor mee, alleen voor de Kring en Afdeling. De intentie was om ook de dagfond te gaan spelen, maar omdat de 3e vlucht vanuit Vierzon een zeer slecht verloop kende, waarbij ik ook niet werd bespaard, was ik daar toen snel klaar mee.

Ik begon het seizoen met 15 doffers en met 8 duivinnen op weduwschap, hiervan blijven de partners thuis. De duiven worden in de kerstvakantie gekoppeld, omdat de jaarlingen hun broedbak nog moeten leren te vinden, gaat hier altijd wat extra tijd in zitten. De vliegduiven brengen 1 of 2 jongen groot, en ze komen daarna niet meer op eieren. De oude duiven werden 2x afgericht en gingen met de africhting van de Afdeling mee. Na een vlucht of 5 begin ik met selecteren, degene die zich dan niet, of te weinig hebben laten zien laat ik thuis, en soms verwijder ik het gehele koppel. Selectie is dan ook een zeer belangrijk aspect in de duivensport. De oude basis zit nog steeds door de huidige stam verweven, dit waren hoofdzakelijk de Janssen duiven gekruist met het soort van Louis van Loon, dit leverde diverse Nationale topduiven op. Vanaf eind jaren ’90 kwam er een zeer geslaagde inbreng van enkele aangekochte topduiven van Duivenvoorde-Welp uit Heemskerk. Deze kolonie was 1 van de sterkste hokken van Noord Holland en hadden voornamelijk Janssen duiven op het hok. In 2002 kwam er een kleinzoon van de Wittenbuik van Gaby Vandenabeele via Anton Ruitenberg en die gaf een zeer goede nakweek.

In 2005 kwamen we in contact met Franz Revermann uit het Duitse Nordhorn, een verzamelaar van topduiven, met name duiven uit het beste van Rinus van Gastel, Comb Verbree, Kees Bosua en Flor Vervoort zorgden in kruising voor de successen. In 2012 kwam er via een duivenvriend een dochter van de Gilbert van Willem de Bruijn. Twee zoons van haar waren toppers van 100 tot 700 km en zijn ook 2 beste kwekers geworden. In 2016 kocht ik een 4 jarige doffer van Jan Kuijzer, met veel Heremans bloed via Willem de Bruijn, dit bleek ook een zeer geslaagde aankoop te zijn. Een van de laatste geslaagde aankopen kwam er via de zeer sterk spelende combinatie Udo-Duyn, een zoon van hun topduif Anna geeft al 3 Kring winnaars. En een ingeteelde doffer van 2018 naar de Kleine Dirk van G. Koopman via Lucie van Es gaf het afgelopen seizoen de 2e duifkampioen midfond van de Kring, dus dit ziet er ook veelbelovend uit. Via duivenvriend Yde Giesing uit Marssum hebben we ook enkele prima duiven uit zijn Zeeuwse koppel (Derycke-Schieman x Gebr. Scheele)”.

Het hok en het medisch plaatje

“We hebben de beschikking over 3 tuinhokken, een hok van 7 meter voorzien van een zadeldak bedekt met (opnieuw verbeterde Hollandse) pannen is bestemd voor de vliegdoffers en de jongen van de eerste 2 ronden. Dit hok staat met de voorzijde op het zuiden gericht, het hokje voor de 8 vliegduivinnen staat met de voorzijde op het oosten gericht. De verluchting vindt plaats via een open strook in het plafond aan de voorzijde, dit kunnen we via schuiven aanpassen al naar gelang de weersomstandigheden. De vliegopening in de afdeling voor de jonge duiven is voorzien van een spoetnik. Een hokje van 2 meter met een lessenaarsdak bedekt met golfplaten is er voor de vliegduivinnen, het daar aan gemaakte rennetje van 1 meter breed is voor de ca. 10 jongen van de 3e ronde. Daarnaast hebben we nog een kweekhokje van 2 bij 2 meter voorzien van een ren voor de 8 kweekkoppels.

Het grote hok is onderverdeeld in 1 afdeling van 3 meter voor de 15 doffers, dan een halletje van 1 meter, en de overige 3 meter is voor de ca. 40 jongen van de 1e  en 2e ronde. Deze laatste afdeling is voorzien van een tussenwand met schuifdeur zodat ik de jongen eventueel op de deur kan spelen. Deze 2 afdelingen zijn voorzien van een raam met vast (enkel) glas van ca, 1,5 bij 1 meter. Bij de doffers is dit raam voorzien van luxaflex, die ik in het begin van de week zo goed als dicht zet, en naar de inkorving toe, meer openzet voor toetreding van meer zonlicht. Het is niet om ze te verduisteren, want je kan in principe de krant nog lezen, maar meer dat ze rustig zitten. Bij de jongen is het voorzien van rolgordijnen voor het verduisteren, en in de zomer bij veel zon, zet ik ze op half. Voor de doffers zijn 20 broedbakken beschikbaar, echter de onderste rij van 5 laten we al een aantal jaren leeg. De 8 vliegduivinnen hebben ieder hun eigen broedbak, en daarnaast enkele loketkasten voor in totaal 20 duiven welke ik middels gazen deurtjes op kan sluiten mochten ze gaan aanlopen. Dus ca. 12 duivinnen van de vliegdoffers zitten hier ook bij, duivinnen die aanlopen kan ik apart zetten in aparte hokjes in het fietsenhok, alwaar ook de 8 doffers zitten van de vliegduivinnen. Na de 3e ronde scheid ik de kweekduiven, de duivinnen verblijven dan in de ren totdat ze weer gekoppeld worden in de kerstvakantie.

Als er een combinatieprik beschikbaar is krijgen de jongen dit, en anders alleen paramixo en de jongen tegen pokken middels het kwastje, de oude duiven alleen tegen paramixo. Ik laat de duiven nooit controleren, wel zorg ik dat ik iets tegen het geel, ornithose en coli in huis heb. Meestal zijn dit producten via Belgica-de Weerd of van der Sluis, maar meestal kan ik het meeste weggooien als blijkt dat het weer over de datum is. Onze duiven beschikken over een grote natuurlijke weerstand opgebouwd in de loop der jaren, dit is ook een kwestie van selectie. Bij vluchten met uitgestelde lossingen waardoor de duiven 3 nachten mand hebben wordt er soms na thuiskomst een 1,5 dag BS van Belgica-de Weerd gegeven. Maar dit is ook afhankelijk van hoe ze thuiskomen, dit zie je snel genoeg als opmerkzame liefhebber. Een enkele keer, soms bij warm weer, doe ik iets tegen ornithose (ornispecial) in het drinkwater halverwege de week. Maar ik hanteer zeker geen vast schema wat betreft de medische begeleiding, het uitgangspunt is om zo weinig mogelijk medicatie te gebruiken. Bijna ieder jaar krijgen de jongen wel te maken met adeno-coli, maar door snel in te grijpen, wordt het ergste voorkomen. De jongen krijgen dan een combinatie van Belgamco en Cobel via de Weerd in het water gedurende een 5 dagen, wat afdoende is”.

De kweek en de leerschool der jonge duiven

“Het merendeel van onze kwekers hebben zelf ook goed gevlogen, de aangekochte of gekregen duiven koppelen we tegen het beste van onze eigen stam. Vaak zorg ik voor variatie in de oogkleur, ik zie graag ogen met een rijke kleur en niet van die fletse ogen. Wat de bouw betreft, dit moet goed zijn, anders komen ze niet op het kweekhok. Verder moeten duiven die bij ons op het kweekhok komen goede prestaties kunnen overleggen, dan wel de ouders waar ze uit komen. We doen grotendeels aan kruising maar ook aan inteelt, niet te dicht, grootouder x kleinkind of neef x nicht. We hebben 8 kweekoppels, als het meezit kweek ik daar ca 26 a 30 jongen van de eerste 2 rondes uit. Daar komen dan ca. 10 a 12 jongen van onze beste vliegduiven bij, zodat we een 40 jongen hebben. Van de 3e ronde houd ik van de beste kweekkoppels nog ca. 10 jongen aan als reserve, dus in totaal 50 jongen en dat zijn er meer dan genoeg voor ons.
 
We verspelen door de bank genomen relatief weinig jongen, meestal meer door het zelf uitselecteren op gezondheid en gedragingen in en om het hok. De jonge duiven ben ik eind mei beginnen op te leren, vanaf 5 km in stappen naar ca. 30 km in totaal 5x, dit moet dan al in het weekend gebeuren dit vanwege mijn fulltimebaan. Ze worden verduisterd vanaf begin april tot half juni. Na ca. 4 vluchten worden de geslachten gescheiden en op de deur gespeeld en dit tot aan de laatste vlucht. Op de dag van inkorven gaat een uur voor het inkorven de schuifdeur open en worden er her en der broedschalen gezet in de jonge duiven bakken. De jongen krijgen minimaal 1x 2 nachten mand, en daarna worden hoofdzakelijk de jonge duivinnen doorgespeeld. Meestal doe ik niet mee op de afsluitende jonge duivenvlucht, maar omdat ik heel hoog in de Afdeling stond besloot ik mee te doen ondanks de slechte weersvooruitzichten. Op deze afsluitende vlucht van Fontenay (530 km) had ik 5 duivinnen mee en pak een hele vroege met een 3e plaats in de Afdeling tegen 2266 duiven. Echter ‘s avonds moesten mijn 2 beste jonge duiven nog komen, mijn beste de 774 kwam gelukkig maandagochtend thuis, haar zusje de 757 heb ik nooit meer gezien! De jongen van de 3e ronde worden niet verduisterd of bijgelicht, zij gaan meestal 4 a 5x op de vluchten mee en dan puur als oplering.

De verzorging van de oudere duiven rondom de vluchten en de motivatie

“In voorgaande jaren deed mijn vader de verzorging grotendeels van de duiven, echter voor aanvang van het seizoen kreeg hij problemen met de gezondheid. Dus toen heb ik het grotendeels zelf gedaan met verder nog hulp van mijn moeder en later kwam vader er weer bij. In het begin was het een beetje zoeken voor de juiste indeling en vooral met de korte dagen, maar naarmate de dagen langer werden ging dat een stuk beter. Om 6.30 u laat ik de duivinnen trainen, dit varieert van 15 a 30 minuten. Om 7.30 uur laat ik de jongen los die dan nog gewoon bij elkaar zitten. Ik maak verder alle hokken schoon en geef de duiven water en voer, rond 7.45 uur ga ik naar mijn huis in Oudorp en om 8.30 uur start mijn werkdag tot ca. 17.00 u. Tussen 12.00 en 13.00 u trainen de doffers, 1 van mijn ouders laat ze los en haalt ze er weer in. Om 16.30 uur laat mijn moeder de jongen los en als ik om ca. 17.15 uur thuiskom kan ik ze er zelf weer binnen halen. Hierna gaan de duivinnen los en die trainen dan max. een half uur, in de tussentijd verzorg ik de kwekers. In het begin van het seizoen gebruik ik een vlag tijdens het trainen, dit ook bij de jongen, later is het vaak niet meer nodig. Het afgelopen seizoen ben ik overgestapt naar het voer van Embregts Theunis, zowel voor de oude als de jongen, dus de Championmix en de NPO mix, bij de vluchten vanaf 300 km gaf ik iets extra van de NPO mix erbij (zie ook hun voerschema). In het begin van de week voeg ik daar nog een paar handjes zuivering aan toe, met name tijdens de vitesse vluchten. De duiven worden in voerbakken gevoerd, en de dag van inkorven krijgen de doffers en duivinnen die op de vlucht meegaan voer in een potje in hun broedbak. De dag van inkorven gaan de oude duiven niet meer los, de jongen nog wel. Daarnaast krijgen ze de mineralenmix van Embregts Theunis, verder dagelijks vers grit, piksteen, Tovo, P40 korrels en enkele pinda’s. Op de dag van inkorven ga ik in mijn pauze van 12.30 tot 13.00 u snel naar Sint Pancras om ze nog even af te voeren (hoofdzakelijk NPO mix) en vers water te geven. Verder krijgen de duiven het gehele jaar door 2x in de week Tollyamin Forte van Dr. Schroeder in het water, ook bij thuiskomst van een zware vlucht of met warm weer. De oude duiven worden meestal getoond bij 1 nacht mand voor ca. 10 minuten, en met 2 nachten mand krijgen ze alleen de nestschotel. Voor de rest geen andere vorm van motivatie, en meestal houden ze dit tot de laatste oude duivenvlucht vol.

De oude duiven en ook de jonge duiven worden door de weeks niet gelapt, daar heb ik geen tijd voor. Na thuiskomst, afhankelijk van de zwaarte van de vlucht blijven ze ca. 1,5 a 4 uur bij elkaar”.

Bepalen getekenden, jij als persoon en je vereniging

“Wat de doffers betreft is dit wat lastiger omdat ik die niet zelf zie trainen, dus dan ga ik op het advies van mijn vader af, maar meestal kijk ik naar de prestaties op de voorgaande vlucht(en) en/of het staartwind of kopwind wordt. Bij thuiskomst ben ik een tikkeltje nerveus maar blijf meestal wel rustig, dat is ook bij het binnenroepen/fluiten van de duiven. Meestal zijn de prestaties wel goed, dit is ook natuurlijk afhankelijk van de windrichting. Met oosten en zuidoosten wind kan je het waar wij wonen bijna wel schudden, met name op het korte werk, dus dan stel je je daar ook op in, dat het een mindere uitslag wordt. Als het echt duivenweer is ben ik er meestal niet bang voor, helaas hadden we dat het afgelopen seizoen maar heel weinig, maar daar hebben we dan allemaal mee te maken.

Ik ben secretaris van de vereniging, verder sta ik aan de inkorftafel, en na de vlucht lees ik regelmatig de modules in en maak de uitslag. Verder zit ik in een gezellige vereniging en gunnen we elkaar het succes, helaas door alle corona perikelen hebben we nu al 2 jaar geen tentoonstelling en feestavond gehad, jammer maar het is niet anders”.

Doelstelling vooraf en conclusie naderhand mbt de prestaties

“Ik heb niet van te voren een doelstelling dat ik me op een bepaald onderdeel op toespits, ik kijk het per week aan, een kampioenschap is natuurlijk mooi meegenomen maar geen hoofdzaak. Ik hecht meer waarde aan hokprestaties, dit zegt meer over de sterkte van je hok, en uiteraard een vroege duif. Als de weersvooruitzichten me erg tegenstaan kan ik gerust een stel van mijn beste duiven thuislaten. Met name zuidoostenwind is gevaarlijk omdat wij relatief dicht bij de kust wonen, dan hou ik vaak de helft of meer van mijn duiven in. Voorheen keek ik daar minder naar, maar het verlies van een topduif, daar kan ik nog steeds slecht tegen, daar heb ik dan veel meer last van dan van een mindere uitslag.
 
Een goede vliegduif vind ik een duif die regelmatig van voren vliegt en dan met name met echt duivenweer en kopwind. Een goede kweekduif vind ik een duif die met regelmaat een goede geeft, in zowel de 1e als 2e generatie, het mooiste is dat het zowel een goede vlieger als kweker is, maar dat gaat niet altijd samen. Toch hebben we op het kweekhok een aantal duiven zitten die beiden wel hebben. Goede vliegduiven gaan meestal al snel naar het kweekhok, bij de doffers is dit meestal na 3 jaar, bij de duivinnen na 2 jaar”.

Welke prijzen zijn er behaald in 2021?

Het succesvolle jaar voor Kees ziet er zo uit: 1e Nationale Dagfondspiegel Jong Categorie 2.
 
In de Kring 1

1e Midfond Jong Onaangewezen, 1e Midfond Jong Aangewezen, 1e  Hokkampioen Midfond Jong, 2e Hokkampioen Jong totaal, 2e Midfond Oud Onaangewezen, 2e duifkampioenVitesse 18-626, 2e duifkampioen Midfond 20-337, 3e duifkampioen Jong 21-774, 3e Jong totaal Onaangewezen en Aangewezen.
 
In de afdeling

2e Midfond Jong Onaangewezen, 2e Midfond Jong Aangewezen, 2e  Hokkampioen Midfond Jong, 3e Midfond Oud Onaangewezen, 5e Hokkampioen Jong totaal, 7e Hokkampioen Vitesse, 7e Jong totaal aangewezen, 8e Jong totaal Onaangewezen, 8e Duifkampioen Midfond 20-337, 9e Duifkampioen Jong 21-774, 10e Duifkampioen Vitesse 18-626
 
Prijzenoverzicht jonge duiven 2021 CC 1B                                   
                                                                                                                       
10-jul          Roosendaal                     1.496          38/15                       28-33-67-136-137-143-177 enz.
17-jul          Duffel                                1.290          37/18                       4-25-29-46-88-114-118-120-128 enz.
31-jul          Duffel                                1.047          17/.10                     9-15-40-96-97-98-125-199-253-345
7-aug          Lennik                               954             32/20                       6-65-67-68-72-79-98-128 enz.
14-aug       Quievrain                         931             28/14                       22-28-43-44-47-68-103 enz.
21-aug       Niergnies                         698             24/17                       3-15-25-28-33-36-66-106-155 enz.
28-aug       Morlincourt                    529             17/12                       17-21-28-50-56-61-62-67-90-92-123-
                                                                                         150
4-sep          Pont st. Maxence         388             10/7                         1-7-9-66-70-100-102
11-sep       Fontenay s Eure            200             5/3                           1-12-2013
                                                                                                                       
Er werden 208 jonge duiven gezet en daarvan vlogen er 116 prijs, een prijspercentage van 55,77%.

Enkele toppers belicht

De NL18-1791626, ‘zoon Florian’ stamt uit de ‘Florian’ x ‘Ireen’. Deze blauwband doffer speelde o.a. 3e Roye/459 d., 5e Roosendaal/1.056 d., 14e Lennik/1.454 d., 18e Morlincourt/4.131 d. en 26e Quivrain/3.281 duiven en werd in 2020 1e Duifkampioen Vitesse Club, in 2021 1e Duifkampioen Vitesse Club en won 9x 1:10 over 11 vluchten waarvan 8x op het eerste blad. Aan vaders kant zien we o.a. naast duiven van de combinatie Veerbree ook duiven van Willem de Bruijn en een van Franz Revermann, deze duif vloog o.a. 1e Bourges/1.492 d en 2e Tours/625 duiven. De oma van zoon Florian aan vaders kant is zus ‘Olympic Anita’ van Willem de Bruin die o.a. een 1e Nationaal Vichy won. Bekijken we de afstamming van moeder ‘Ireen’ dan zien we wederom voorouders van de combinatie Bleeker, een duifje van Jan Ruitenberg en een duifje van Frans Revermann. Moeder ‘Ireen’speelde o.a. 1e/1.192 d., 1e/733 d., 2e/7.801 d en 4e/1.162 duiven. Zij werd in 2014 de 3e Asduif Vitesse.

NL19-1571782

NL19-1571782, ‘dochter Sterre’. Deze blauwband duivin stamt uit de zoon ‘Super ‘37’ van Jan Kuijzer en in zijn stamboom zien we ook duiven van Willem de Bruin. ‘Super ‘37’ won o.a. 1e Asduif Jong ZCC, 2e Soissons/998 d., 1e Meer/425 d. en 4e Pommeroul/ 1.103 duiven. De moeder van N19-782 is ‘Sterre’ en deze duivin werd in 2001 3e Nationaal Asduif NPO, zij won o.a. 1e Strombeek/1.963 d., 2e Meer/2.193 d. en 3e Duffel/2.147 duiven. Tevens is zij de moeder van 1e Quievrain/13.950 duiven. ‘Dochter Serre’ won o.a. 5x een 1e in de vereniging, 1e Lennik/1.754 d., 7e Duffel/2.913 d. en 7e Roosendaal/1.134 duiven.

NL18-1791635

NL18-1791635, ‘Kleindochter Fabio’. Deze blauwband duivin stamt uit de ‘zoon Sterre’ x ‘dochter Fabio’. ‘Zoon Sterre’ werd in 2014 1e Asduif Natour in de Kring en 2e van de afdeling. Hij speelde o.a. 1e/216 d., 8e/1.506 d., 10e/1.867 d. en 12e/1.091 duiven. Ook hier zien we naast duiven van de combinatie Bleeker een duifje van Franz Revermann. Moeder ‘dochter Fabio’won o.a. 1e fontenay/1.009 d., 12 roosendaal/232 d., 2e Peronne/1.781 d. en 4e Quievrain/2.125 duiven. In haar stamboom zien we wederom duiven van de combinatie Bleeker, Willem de Bruin en Franz Revermann. De NL 2018-635 won o.a. 1e Peronne/968 d., 2e duffel/648 d., 3e Duffel/2.661 d., 7e Duffel/1.148 d en 9e Roosendaal/1.278 duiven.

NL21-1104774

En dan een van de jonge talenten NL 2021-1104774. Deze blauwband duivin werd 1e Kampioensduif Jong Club en 3e Kring. Zij won o.a. 1e/Pont St Maxence/821d. Noord en 3e TT 3.344 d met noordoosten wind. Haar vader is ‘zoon Anna’ en is een doffer van de inmiddels opgeheven combinatie Udo-Duijn. ‘Zoon Anna’ stamt uit de ‘Sniper’ x ‘Anna’ van Udo-Duijn. De moeder van NL2021-774 is ‘kleindochter Fabio’. Zij is een 100 % Combinatie Bleeker duif en won o.a. 1e Peronne/968 d., 2e Duffel/648 d. en 3e Duffel/2.661 d.

En dan het bijlichten en verduisteren van de duiven.
“Sinds het seizoen 2020 worden de jonge duiven bijgelicht vanaf eind juli tot aan de laatste vlucht. De oude duiven worden niet verduisterd en niet bijgelicht, op de natoer speel ik hoofdzakelijk met de jonge duiven”.

Weetjes en watjes

“De leukste momenten waren toch wel op de 2 verste jonge duivenvluchten met 2x de eerste van de sterke Kring 1 en ook nog eens met een 3e en 4e plaats op teletekst.
Daarnaast natuurlijk de 1e plaats van de Nationale Fondspiegel Competitie, een prachtige beloning van het sterke spel op de midfond vluchten met de jonge duiven”.
Wat is je grootste blunder?
“Dat moet al met een zogenaamde lokduif zijn die haar taak niet naar behoren deed! Dus daar begin ik niet meer aan”.
Wat verwacht je van komend seizoen?
“De grote ploeg jaarlingen, 10 doffers en 6 duivinnen, ziet er goed uit, met in het achterhoofd hoe ze het afgelopen seizoen presteerden. Garanties geeft het niet, maar het gevoel is goed, ze hebben op een enkeling na voldoende ervaring op kunnen doen. En dat het weer hopelijk meewerkt, want echt mooie vluchten waren schaars het afgelopen seizoen! Verder gaan we er weer voor, en hopelijk kan ik weer rekenen op de steun van mijn ouders met verzorging, wat het net allemaal weer iets makkelijker voor mij maakt”.

Tot slot

Door zijn eigen spel aan te houden op zijn manier heeft Kees een opmerkelijke prestatie geleverd welke hij niet had kunnen volbrengen als zijn ouders hem niet hadden geholpen. Dat hij kan presteren is bekend, hij is een speler van vaste waarde in zijn afdeling Noord- Holland. Ik wens jou een minstens zo goed komend seizoen toe als dat van 2021.

© Het Spoor der Kampioenen

Het is niet toegestaan om tekst, afbeeldingen of andere onderdelen van de Eendaagse Fondspiegel, in originele of gewijzigde vorm, aan derden te distribueren zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de organisatie. Het is wel toegestaan, uitsluitend voor persoonlijk gebruik, deze www-pagina's, en/of onderdelen van deze pagina's, in originele vorm, te kopiëren naar uw computer, te printen of om in eigen documenten verwijzingen naar deze pagina’s op te nemen.
Copyright © 2014-2022 Nationale Eendaagse Fondspiegel. All rights reserved.